Klassiskt och gott – räktoast med syrlig majonnäs! Om man vill ”pimpa” toasten ytterligare kan man toppa med en klick löjrom och ev en klyfta avokado.

För 20 snittar

Ingredienser

1 1/2 kilo räkor med skal
4 ägg
20 skivor formfranska
25 g smör
2 citroner
2 krukor plocksallad
1 knippa dill

Majonnäs

1/2 ägg
1/2 msk pressad citon
1/2 msk dijonssenap
1 3/4 dl rapsolja
1 krm salt
1/2 krm cayenneppar
1/2 citron,rivet skal

45 min

1. Skala räkorna. Lägg äggen i en kastrull och fyll på med kallt vatten. Koka upp och sjud äggen ca 5 min. Spola äggen i kallt vatten och skala dem. Skiva äggen.
2. Majonnäs:  Knäck ägget i en smal bunke eller ett litermått. Tillsätt citronsaft, senap och olja. Sätt en mixerstav i bottnen på bunken. Starta den och dra den långsamt uppåt tills majonnäsen tjocknat. Smaka av med salt och peppar. Blanda majonnäsen med citronskal.
3. Stansa ut rundlar ur brödet. Stek dem i smör i en stekpanna. Låt kallna. Skölj citronen och skär den i skivor.
4. Bred lite majonnäs på bröden. Lägg på ett salladsblad. Toppa med en klick majonnäs, ägg, citronskiva, en hög med räkor och en dillvippa.

Fler recept med: Förrätter, Övrigt, Skaldjur