Klassisk lingonsylt

Lingonsylten får mer gelékonsistens och en klarare röd färg när sockret rörs ner i de kokta bären.

Recept: Klassisk lingonsylt

  1. Rensa och skölj lingonen.
  2. Koka dem med vattnet 5–10 min. Skumma. Tillsätt sockret, lite i taget och rör tills det löst sig.
  3. Ös upp den varma sylten i rena varma glasburkar och sätt genast på locken. Förvara sylten svalt.

Fler recept med lingon:

Lingondricka – friskt, strävt, lite syrligt och otroligt gott!

lingondricka

Marmelad med lingon, honung och lagerblad

marmelad med lingon

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Recept från