DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Bong Touch of Taste

Klassisk korv stroganoff

En klassisk korv stroganoff på fläsk är svårslaget, lätt att laga och passar även utmärkt att frysa in till ett senare tillfälle – en perfekt matlåda! Med kalvfond blir smaken extra djup och fyllig.

35 min

GÖR SÅ HÄR:

  1. Smält smör i en stekpanna och stek baconen knapriga. Låt svalna.
  2. Hetta upp en tjockbottnad kastrull, lägg i en klick smör och stek korv och lök. Lägg i paprikan och stek på lite snabbt.
  3. Tillsätt tomatpuré och rosta den snabbt. Häll i krossade tomater, vatten, grädde, fond och paprikapulver och låt koka sakta i minst 10 minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer fond.
  5. Toppa med hackad eller smulad bacon innan servering.

Servera med kokt ris och valfritt grönt.

Recept från