DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Bong Touch of Taste

Boeuf bourguignon – så gör du klassikern med champinjoner och smålök

Boeuf bourguignon. Torkad timjan, rött vin och skivad bacon är bara några av ingredienserna i denna mustiga nötköttsklassiker.

Recept: Boeuf bourguignon

  1. Bryn köttet i en het stekpanna med smör och lite olja.
  2. Krydda med salt och peppar och lägg över i en rymlig gryta.
  3. Skär morötterna, löken och vitlöken i skivor. Fräs dem i en stekpanna tillsammans med tomatpurén. Pudra över mjölet och rör så att det fördelar sig jämnt.
  4. Häll på vin, tillsätt timjan och lagerblad.
  5. Koka upp allt i pannan under omrörning.
  6. Slå över allt i grytan över köttet och tillsätt buljong så att det täcker. Låt grytan småputtra tills köttet är mört, det tar ca 1 1/2 timme.
  7. Förbered garnityret under tiden köttet kokar klart.
  8. Skala smålökarna (det går lättare att få av skalet om man först ger dem ett uppkok i vatten och sedan spolar av dem med kallt vatten).
  9. Skär baconet i strimlor och stek de i pannan.
  10. När baconet har börjat släppa sitt goda fett tillsätt champinjonerna.
  11. Lägg i smålökar, svamp och bacon och sjud några minuter.

Recept från