Klar tomatbuljong med tomat, krondill och buffelmozzarella

Recept på klar tomatbuljong med tomat, krondill och buffelmozzarella. Använd gärna tomatmixet som blivit kvar i silduken till en tomatsoppa, gazpacho eller annat gott. Krondillen kan ersättas med dillfrön.

För 6 personer:

Ingredienser

1 kilo tomater
10 basilikablad
1 tsk salt
1 tsk strösocker

Tillbehör:

100 g tomat omogen
250 g buffelmozzarella
1 stjälk krondill
50 g vattenkrasse
2 msk olivolja
1 dl krutonger

20 minuter + 12 timmar att rinna av

Gör så här:

  1. Mixa tomaterna med basilika, salt och socker. Lägg röran i en silduk eller kökshandduk i en sil över en bunke. Ställ i kylen att rinna av ca 12 timmar.
  2. Skär den omogna tomaten i riktigt tunna skivor och lägg i botten av skålar eller djupa tallrikar. Bryt mozzarellan i sex bitar och lägg ovanpå tomaten. Toppa med krondillsblommor och vattenkrasse. Häll på olja och därefter den kalla buljongen. Strö över krutonger och servera.