Klar kumminsill

Krossade kumminfrön, anis och fänkål ger smak till den traditionella kryddsillen.

Klar kumminsill Receptbild - Allt om Mat
Ulrika Pousette

Klar kumminsill

Ingredienser 10 person(er)

2 dl strösocker
3 dl vatten
1 st rödlök
3 st lagerblad
1 dl ättiksprit, (12 %)
1 tsk hel kummin, krossad i mortel
2 burkar inläggningssill, (à 420 g)
0,5 tsk hel anis, krossad i mortel
1 tsk hel fänkål, krossad i mortel

1. Spola av sillen med kallt vatten och låt rinna av. Skär sillen i ca 1 1/2 cm breda bitar.
2. Rör ättika och socker i en bunke tills sockret smält. Häll på vattnet och tillsätt kryddorna. Skala och skiva löken tunt.
3. Varva sill och lök i en glasburk. Häll på lagen. Ställ burken i kylen i minst ett dygn.

Recept från