Sommarfavorit med choklad, bär och vispad grädde.

För 14 muffins

Ingredienser

2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
100 g mörk choklad (70 %)
0,5 dl rapsolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Garnering:

vispad grädde
färska bär

1. Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
2. Smält smör och choklad tillsammans. Blanda med olja och sirap. Rör ner i äggsmeten.
3. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd i smeten. Fördela smeten i bullformar av papper ställda på en plåt.
4. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt kallna på galler.
5. Garnera muffinsarna med lättvispad grädde och färska bär.