Kladdkaka vit choklad

Kladdkaka med vit choklad som smaksätts med citron. Kladdkakan rör man snabbt ihop.

Kladdkaka vit choklad

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smörj och strö kokos i en form 24 cm i diameter med löstagbar kant.
  3. Smält smöret i en kastrull ta av från värmen. Bryt chokladen i bitar och smält den under omrörning i smöret.
  4. Blanda sedan i sockret, vaniljsocker och äggen ett i taget. Tillsätt citronskal och citronsaft samt mjölet. Rör snabbt ihop till en smet och bred ut den i formen.
  5. Grädda mitt i ugnen 12-15 min, beroende på hur kladdig du vill att den ska vara.
  6. Pudra över lite florsocker och servera med färska bär, och eventuellt en klick grädde eller glass. Hallonsorbet är också gott till.

 

Kladdkaka med mörk choklad – steg för steg-video

Recept från