Chokladtårta med körsbär i kladdig kladdkaksstil. Körsbär och choklad i en god kombination i denna kärsbärschokladtårta. Suppersmarrig!

För 1 tårta, ca 12 bitar

Ingredienser

Kladdkaka

125 g mörk choklad (70 %)
100 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
2 dl körsbär urkärnade

Chokladtryffelglasyr:

150 g mörk choklad (70 %)
1 dl vispgrädde
2 msk ljus sirap
50 g smör, rumstempererat

Garnering:

färska körsbär
ev kakao

Tillbehör:

glass eller vispad grädde

Recept: Kladdkaka med körsbär

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smält choklad och smör tillsammans i vattenbad på spisen eller i mikron.
  3. Vispa ihop ägg och socker. Blanda ner choklad- och smörblandningen i äggsmeten. Sikta i de torra ingredienserna. Vänd i körsbären och häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  4. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Låt kakan kallna.
  5. Glasyr: Hacka chokladen. Koka upp grädde och sirap. Häll grädden över chokladen och rör tills den smält. Rör i smöret. Låt glasyren svalna och bred sedan ut den över tårtan.
  6. Pudra ev tårtan med kakao och garnera med körsbär.

    Servera med glass eller vispad grädde.