Kladdkaka med hallon och ingefärscrunch

Recept på kladdkaka med hallon och ingefärscrunch. Så enkel och älskad av alla. Hallon och krossade ingefärskakor ger kladdkakan ett extra lyft.

10 minuter + 30 minuter i ugn

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner socker, kakao och vaniljsocker. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Rör ner mjölet.
  2. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och tryck fast ett bakplåtspapper i botten. Bred ut smeten jämnt och strö hallonen över. Krossa kakorna och strö över dem. 
  3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30 min. Den ska vara lite lös i mitten.
  4. Låt kakan kallna i kylen. Servera med vispad grädde. 

*Ingefärskakorna kan bytas ut mot smörkakor, t ex shortbread.

Foto Per Ranung

Recept från