Kladdkaka med blockchoklad

Evas chokladtårta är hhokladälskarens dröm. En kladdkaka med blockchoklad som kan bakas i förväg och frysas.

Kladdkaka med blockchoklad Receptbild - Allt om Mat
Holger Edström

Kladdkaka med blockchoklad

Ingredienser 10 bitar

Kladdkaka med blockchoklad
200 g smör
2 dl strösocker
4 st ägg
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g mörk choklad (70%), eller mörk blockchoklad
Servering:
2 dl vispgrädde
1 tsk florsocker
250 g jordgubbar, färska
1 st myntablad
4 st physalis
2 st kiwifrukter, i skivor
1 st passionsfrukt, halverad

1. Sätt ugnen på 225°. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en 24 cm form med löstagbar kant.
2. Smält smör och choklad och låt blandningen svalna.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver i en annan skål.
4. Blanda äggvispet först med den avsvalnade chokladblandningen och sedan försiktigt med mjölet.
5. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 12–15 min. Obs att kakan fortfarande ska vara lös i mitten. Den stelnar sedan när den kallnat, därför är det lämpligt att göra den dagen före.
6. Lägg upp chokladtårtan. Pudra runt om ovanpå med florsocker och dekorera med grädde, frukt och myntablad. Eller servera mjukt vispad grädde separat till kakan.

Recept från