Kladdkaka glutenfri

Glutenfri kladdkaka.Vill du baka glutenfri kladdkaka utan att behöva köpa specialmjöl? Detta recept som bakas med ingredienser som finns i de flesta skafferier. Smaksätt kladdkakan med t.ex. rivet apelsinskal eller mint, eller byt ut mjölken mot starkt kaffe.

Kladdkaka glutenfri Receptbild - Allt om Mat
Stellan Herner

Kladdkaka glutenfri

Ingredienser 1 kaka

Glutenfri kladdkaka
3 ägg
2 dl strösocker
3/4 dl kakao
1 1/2 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
75 g smör
1 dl mjölk
Till formen
smör
kokosflingor

Kladdkaka glutenfri

 

1) Smörj en rund form med löstagbar kant, cirka 22 centimeter i diameter, och strö den med kokosflingor.
2) Smält smöret. Rör ihop ägg och socker.
3) Mät upp och blanda kakao, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker.
4) Vispa ner mjölblandningen i äggsmeten tillsammans med smöret och mjölken och rör ihop till en ganska lös smet.
5) Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i knappt 25 minuter.
6) Låt svalna och lossa kakan ur formen. Dekorera eventuellt kakan med ätliga blommor, t.ex syrener, tusenskönor.

Recept från