Kladdkaka glutenfri

Glutenfri kladdkaka.Vill du baka glutenfri kladdkaka utan att behöva köpa specialmjöl? Detta recept som bakas med ingredienser som finns i de flesta skafferier. Smaksätt kladdkakan med t.ex. rivet apelsinskal eller mint, eller byt ut mjölken mot starkt kaffe.

Kladdkaka glutenfri Receptbild - Allt om Mat
Stellan Herner

Kladdkaka glutenfri

Ingredienser 1 kaka

Glutenfri kladdkaka
2 dl strösocker
3 st ägg
kakao, 3/4 dl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
1,5 dl potatismjöl
75 g smör
Till formen:
smör
kokosflingor

1) Smörj en rund form med löstagbar kant,
cirka 22 centimeter i diameter, och strö
den med kokosflingor.
2) Smält smöret. Rör ihop ägg och socker.
3) Mät upp och blanda kakao, potatismjöl,
bakpulver och vaniljsocker.
4) Vispa ner mjölblandningen i äggsmeten
tillsammans med smöret och mjölken och
rör ihop till en ganska lös smet.
5) Häll smeten i formen och grädda i nedre
delen av ugnen i 175 grader i knappt 25
minuter.
6) Låt svalna och lossa kakan ur formen.
Dekorera eventuellt kakan med ätliga
blommor, t.ex syrener, tusenskönor.

Recept från