Recept på kladdkaka deluxe. En riktigt maffig kaka som räcker till många. Låt den gärna kallna före servering.

För 1

Ingredienser

125 g choklad mörk (70%)
100 g choklad vit
75 g pekannötter
125 g smör
5 dl muskovadosocker ljust
1 krm salt
1 msk snabbkaffepulver
1 msk vatten
2 tsk vaniljsocker
2 ägg stora
2 dl vetemjöl
2 msk kakao

Topping

150 g choklad mörk (70%)
2 dl muskovadosocker ljust
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl sirap ljus

Tillbehör

lättvispad grädde eventuellt

Kladdkaka deluxe – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Grovhacka de båda chokladsorterna och nötterna. Smält smöret och den mörka chokladen i en kastrull. Låt svalna. Rör sedan i socker, salt och kaffet utrört i vattnet. Tillsätt äggen, ett i taget, och blanda till en jämn smet.
  2. Sikta ner mjöl och kakao och rör till en jämn smet. Blanda i den vita chokladen och nötterna. Häll smeten i en smord, mjölad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30 min. Känn med en sticka i mitten så att kakan fortfarande är lite kladdig i mitten. Låt den kallna i formen.
  4. Topping: Hacka chokladen. Blanda socker, grädde, mjölk och sirap i en ka-strull. Låt koka upp och sedan småputtra tills såsen fått kolabrun färg och har tjocknat, ca 15 min.
  5. Ta kastrullen från värmen och rör i chokladen. Låt såsen kallna innan den hälls över kakan. Ställ kakan i kylen fram till servering. Servera gärna med en klick vispad grädde.

 

Fler kladdkakor? Här hittar du recept på en perfekt kladdig kladdkaka:

Fler recept med: Bakning, Choklad, Kladdkaka, Övrigt