Kladdigaste kladdkakan

Recept på kladdig kladdkaka med mörk choklad, seg, sötsalt och självklart otroligt kladdig och smarrig!

Annonsen laddas.

30 min + 20 min i ugnen

Kladdig kladdkaka

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka chokladen. Rör noga ihop ägg och socker, vispa ej pösigt, då blir kakan inte seg och kladdig.
  2. Smält smöret tills det blir gyllenbrunt. Ta kastrullen från värmen och rör i chokladen. Rör tills chokladen smält. Vispa ner chokladsmöret i äggsmeten tillsammans med saltet.
  3. Sikta i vaniljsocker, kakao och mjöl i smeten och blanda ihop. Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, med ett tillklippt bakplåtspapper i botten.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten. Servera kladdkakan ljummen med lättvispad grädde pudrad med lite kakao.

SE ÄVEN

Godaste efterrätterna med choklad

Supergoda kladdkakan – som dessutom är nyttig

Baka utan ugn – barnens bästa recept

Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Recept från Allt om Mat