Kladdigaste kladdkakan

Recept på kladdig kladdkaka med mörk choklad, seg, sötsalt och självklart otroligt kladdig och smarrig! Helt enkelt den ultimata kladdkakan!

30 min + 20 min i ugnen

Kladdig kladdkaka – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Finhacka chokladen.
  3. Rör noga ihop ägg och socker, vispa ej pösigt, då blir kakan inte seg och kladdig.
  4. Smält smöret tills det blir gyllenbrunt. Ta kastrullen från värmen och rör i chokladen. Rör tills chokladen smält.
  5. Vispa ner chokladsmöret i äggsmeten tillsammans med saltet.
  6. Sikta i vaniljsocker, kakao och mjöl i smeten och blanda ihop.
  7. Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, med ett tillklippt bakplåtspapper i botten.
  8. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten.

Servera kladdkakan ljummen med lättvispad grädde pudrad med lite kakao. Du kan också toppa kladdkakan med lite glass och chokladsås.

Kladddig kladdkaka med vispad grädde
Lila duk och assiett från Bruka ­Design. Tårtfat ­Mademoiselle Oiseau ­Rörstrand. Vit linneservett från Himla. Espresso­koppar från ­House Doctor/PUB.

Fler recept på kladdkaka

Tidningen Hembakats klassiska kladdkaka

Vegansk kladdkaka

Glutenfri kladdkaka

Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Recept från