DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Mutti

King prawns i kryddig tomatsås med saffransris

En mustig och het tomatsås ger sting åt festfina skaldjur. Servera med gyllengult saffransris.

45 min

Gör så här:

  1. Tina räkorna och låt dem ligga så att vattnet rinner av.
  2. Tomatsås: Finkrossa fänkålsfrö och peppar i en mortel. Rosta krosset i en torr stekpanna på medelvärme ca 5 min tills de börjar dofta. Lägg i smör och öka värmen något. Tillsätt chili, vitlök och lök och låt steka ca 5 min så att löken får lite färg.
  3. Häll på vermouth och Mutti Polpa finkrossade tomater. Blanda i skaldjursfond och låt sjuda utan lock 8 min. Blanda i smör och persilja. Ställ åt sidan.
  4. Saffransris: Fräs löken i smör i en kastrull med saffran ca 1 min. Rör ner riset och låt fräsa med under omrörning ca 1 min. Tillsätt vatten och salt och koka på svag värme under lock tills vattnet kokat in.
  5. Stek jätteräkorna i olja på hög värme ca 2 min så att de får lite färg på båda sidor. Häll på tomatsåsen och låt sjuda ca 2 min. Servera med nykokt saffransris. Strö på rucola och eventuellt fänkålspollen.

Recept från