I annonssamarbete med MUTTI

King prawns i kryddig tomatsås med saffransris

En mustig och het tomatsås ger sting åt festfina skaldjur. Servera med gyllengult saffransris.

För 4 personer

Ingredienser

Härliga färger och mycket smak i tomatsåsen som serveras till stora räkor och saffransris.

500 g King Prawns MSC-märkta
2 msk rapsolja

Tomatsås

1 tsk fänkålsfrön
1/2 tsk svartpepparkorn
1 msk smör
1 röd chili t ex spansk peppar, finhackad
2 vitlöksklyftor finhackade
1 liten gul lök finhackad
400 g Mutti Polpa finkrossade tomater
2 msk konc skaldjursfond
2 tsk smör
1 dl bladpersilja grovhackad

Saffransris

1 schalottenlök finhackad
1 msk smör
1/2 paket saffran (á 1/2 g)
3 dl basmatiris
5 dl vatten
1/2 tsk salt
kokt saffransris

Garnering

rucolasallad
ev. fänkålspollen eller rostade fänkålsfrön

45 min

Gör så här:

  1. Tina räkorna och låt dem ligga så att vattnet rinner av.
  2. Tomatsås: Finkrossa fänkålsfrö och peppar i en mortel. Rosta krosset i en torr stekpanna på medelvärme ca 5 min tills de börjar dofta. Lägg i smör och öka värmen något. Tillsätt chili, vitlök och lök och låt steka ca 5 min så att löken får lite färg.
  3. Häll på vermouth och Mutti Polpa finkrossade tomater. Blanda i skaldjursfond och låt sjuda utan lock 8 min. Blanda i smör och persilja. Ställ åt sidan.
  4. Saffransris: Fräs löken i smör i en kastrull med saffran ca 1 min. Rör ner riset och låt fräsa med under omrörning ca 1 min. Tillsätt vatten och salt och koka på svag värme under lock tills vattnet kokat in.
  5. Stek jätteräkorna i olja på hög värme ca 2 min så att de får lite färg på båda sidor. Häll på tomatsåsen och låt sjuda ca 2 min. Servera med nykokt saffransris. Strö på rucola och eventuellt fänkålspollen.

Fler recept med: Mutti, Promotion