Recept på kinesisk pepparbiff med risnudlar. Szechuanpepparn har en aning julkrydda i smaken, är lätt syrlig och bara lite pepprig. Finns i asiatiska butiker.

För 2 person(er)

Ingredienser

1 msk szechuanpeppar eller 1/2 msk grovmald svartpeppar
0,5 msk havssalt
100 g biff utskurna skivor
100 g risnudlar
150 g wokgrönsaker
1 tsk rapsolja
0,5 dl ketjap manis eller ostronsås
1 msk ingefära riven, färsk
1 tsk rapsolja

Tillbehör:

1 apelsin skivad
2 tomater i klyftor
6 svarta oliver

Kinesisk pepparbiff med risnudlar – gör så här:

  1. Rosta szechuanpepparn i en torr stekpanna på medelvärme, stöt den med salt i en mortel och vänd köttet i blandningen.
  2. Koka risnudlarna enligt anvisningen. Woka grönsakerna snabbt i oljan. Blanda ketjap manis med ingefära.
  3. Skär biffarna i mindre bitar och stek 1-2 min per sida i olja.
  4. Servera med grönsaker, risnudlar, ketjap manisblandning och en sallad med apelsin, tomater och svarta oliver.