För 4 personer

Ingredienser

0,5 gul lök finhackad
500 g fläskfärs eller blandfärs
2 msk Maizena majsstärkelse
1 dl vatten
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk sesamolja

Sötsur sås

1 röd paprika
1 grön paprika
0,5 dl pickles
2 msk sesamolja
1 burk ananas i skivor
1 hönsbuljongtärning
2,5 dl vatten
2 msk vitvinsvinäger
2 msk strösocker
2 msk Maizena majsstärkelse
2 msk vatten kallt
1 msk kinesisk soja

Kinabullar i sötsur sås

 

1. Finhacka löken och blanda med färsen. Rör ut maizena i kallt vatten och blanda väl med färsen tillsammans med salt och peppar. Stek bullarna bruna i sesamolja i en panna, ta upp dem och håll dem varma.
2. Sötsur sås: Skär paprikorna i bitar. Värm olja i en traktörpanna och fräs paprikan mjuk på svag värme. Lägg i pickles och ananasringarna skurna i bitar. Häll i 1 dl ananasspad, buljongtärning och vatten. Koka upp. Smaka av såsen med vinäger och socker så den blir lagom sötsur.
3. Vispa ihop maizena och kallt vatten och vispa ner i såsen.
Koka upp och lägg ner bullarna i såsen. Koka ytterligare 1 minut.
Smaksätt med soja och servera med kokta nudlar eller ris.