Kimchiramen med sojamarinerad fläskfärs – fantastiska nudlar med inslag från Sydkorea

Om buljong och nudlar är klara går det snabbt att laga kimchi-ramen.

30 min + 3 timmar koktid

Kimchiramen med sojamarinerad fläskfärs

  1.  Koka buljongen enligt grundreceptet. Tillaga nudlarna enligt grundreceptet.
  2. Marinera färsen i soja, ingefära, och sesamolja. Låt stå ca 10 min.
  3. Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull. Låt koka upp och sjud äggen ca 3 min. Spola dem med kallt vatten och skala dem. Halvera äggen.
  4. Stek pimientos i rapsolja i en het stekpanna. Stek färsen på hög värme tills den fått fin färg.
  5. Lägg nudlarna i kokande vatten och koka ca 3 min. Sila över buljongen i skålar. Vispa i chilipastan.
  6. Sila nudlarna och lägg dem i buljongen. Toppa med färs, kimchi, pimientos, strimlad salladslök, ägg och koriander. Strö över jordnötterna.

Recept: Tove Nilsson

 

Recept på äggnudlar

Recept på ramenbuljong

 
 

Ramen – fler recept

1. Tantanmen chashu pork ramen

Tantanmen är en buljong blandad med fermenterad chili- och bönpasta och ­sesampasta. Chashu pork är ett japanskt tillagningssätt av grissida eller karré där köttet får bräsera i soja, mirin, socker och kryddor under lång tid i ugnen eller på ­spisen. HÄR ÄR RECEPTET.

2. Crispy tofu ramen

Vegetarisk ramen med friterad tofu! HÄR ÄR RECEPTET.

3. Vongoleramen med rostad majs och citron

Nudelsoppa med musslor. HÄR ÄR RECEPTET.

Recept från