Kimchiramen med sojamarinerad fläskfärs – fantastiska nudlar med inslag från Sydkorea

Om buljong och nudlar är klara går det snabbt att laga kimchi-ramen.

30 min + 3 timmar koktid

Kimchiramen med sojamarinerad fläskfärs

 

1. Koka buljongen enligt grundreceptet. Tillaga nudlarna enligt grundreceptet.

2. Marinera färsen i soja, ingefära, och sesamolja. Låt stå ca 10 min.

3. Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull. Låt koka upp och sjud äggen ca 3 min. Spola dem med kallt vatten och skala dem. Hal-vera äggen.

4. Stek pimientos i rapsolja i en het stekpanna. Stek färsen på hög värme tills den fått fin färg.

5. Lägg nudlarna i kokande vatten och koka ca 3 min. Sila över buljongen i skålar. Vispa i chilipastan.

6. Sila nudlarna och lägg dem i buljongen. Toppa med färs, kimchi, pimientos, strimlad salladslök, ägg och koriander. Strö över jordnötterna.

Recept: Tove Nilsson

Här hittar du recept på äggnudlar

Här hittar du recept på ramenbuljong

Recept från