Recept på Kimchi. Använd gärna plasthandskar när du blandar kimchin, då den är chilihet.

För 1 2 kilo

Ingredienser

2 kilo salladskål
1 1/2 dl salt
3 liter vatten
1 stor purjolök
2 msk riven ingefära
3 msk riven vitlök
4 msk fisksås
4 msk kodjokaro (chilipeppar)

6-7 dagar

Kimchi – gör så här:

  1. Lossa kålbladen och skölj dem. Skär bladen i 5 cm breda bitar.
  2. Blanda salt och vatten och vispa tills saltet löst sig. Lägg i kålen. Lägg en tallrik som tyngd och ställ i kylen i ca 6 timmar.
  3. Låt kålen rinna av i durkslag och skölj den.
  4. Ansa och strimla purjolöken. Blanda purjostrimlor, ingefära, vitlök, fisksås och kodjokaro. Blanda kryddröran väl med kålen. Använd gärna plasthandskar.
  5. Lägg en tallrik över kålen, täck med plastfolie och ställ i kylen 6–7 dagar.
Fler recept med: Övrigt