Till salladen kan användas bulgur eller couscous. Koka enligt förpackningen.

För 2 person(er)

Ingredienser

1 burk kikärter (410 g)
0,75 dl bulgur
1 tomat
100 g gurka
75 g fetaost (10 %)
2 salladslökar
1 mynta kruka

Dressing:

1 msk olivolja
1 msk limesaft pressad
1 tsk ingefära riven, färsk
1 vitlöksklyfta pressad
1 krm spiskummin mald
2 krm råsocker
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Kikärtssallad

1. Blanda först samman samtliga ingredienser till dressingen och låt den stå.
2. Häll upp kikärterna i ett durkslag och låt dem rinna av.
Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen och låt
det svalna.
3. Skär tomater, gurka och fetaost i tärningar och lägg i en skål. Strimla salladslök och mynta. Blanda ner det samt kikärter och bulgur. Blanda ner dressingen.

Ca 450 kcal, varav ca 17 g fett, 55 g kolhydrater, 21 g protein.