Kikärtsgryta

Kikärtsgrytan görs antingen på färdigkokta kikärter eller på kikärter som först kokas separat. Grytan är tänkt som vegetarisk rätt men är också god till stekt eller grillat kött. Tänk på att torra kikärter måste ligga i blöt 12 timmar.

Annonsen laddas.

Kikärtsgryta

1. Lägg kikärterna i blöt 12 timmar.
2. Häll bort blötläggningsvattnet och koka kikärterna i nytt, lätt saltat vatten (1 tsk salt per liter vatten) under lock tills de blir mjuka ca 40 min. Häll bort kokvattnet.
3. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en gryta och fräs lök, vitlök och currypasta ca 1 min. Häll ner krossade tomater och vatten. Tillsätt lagerblad och buljongtärning. Låt puttra utan lock ca 10 min.
4. Lägg i de kokta kikärterna och låt dem koka ca 5 min.
5. Servera som vegetarisk rätt med t ex kokt potatis, lättkokta zucchiniskivor och sallad. Kokt ris eller couscous passar också till.

Recept från Allt om Mat