Kikärtsbollar med halloumi och matvetesallad

Recept på kikärtsbollar med halloumi och matvetesallad. Använd allt på persiljan. Släng inte bort stjälkarna, de är goda att hacka och blanda i matvetet. Bollarna går utmärkt att frysa.

För 4 personer:

Ingredienser

3 dl matvete
1 förpackning kikärter kokta (380 g)
200 g halloumiost
1 knippa persilja (30 g)
2 msk vetemjöl
1 ägg
2 tsk spiskummin mald
1 krm cayennepeppar
1 rödlök
250 g tomater i olika färger
olivolja, rödvinsvinäger, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

2 dl hummus färdig

30 minuter

Kikärtsbollar med halloumi och matvetesallad – gör så här:

  1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen.
  2. Riv 100 g halloumi och skär resten i skivor. Plocka bladen från persiljestälkarna, spara stjälkarna. Mixa kikärter, riven halloumi, persilja, mjöl och ägg. Krydda med 1/2 tsk salt, spiskummin och cayennepeppar.
  3. Forma smeten till 15 bollar.Hetta upp en stekpanna med 1 msk olja. Stek bollarna runt om ca 5 min. Stek halloumiskivorna ca 1 minut på varje sida.
  4. Skala löken. Skär tomater och lök i grova bitar. Blanda med 1 msk olja, 1 msk vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar.
  5. Hacka persiljestälkarna och blanda ner i matvetet. Servera kikärtsbollarna med halloumi, matvete, tomatsallad och hummus. Garnera med persilja.

Recept av Ulla Karlström
Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego❤️