Kikärts- och svampgrytan är en god och matig vegorätt. Torkade aprikoser ger grytan en aning sötma.

För 2 person(er)

Ingredienser

1 gul lök (100 g)
150 g champinjoner
2 tomater
1 röd paprika
0,5 msk rapsolja
1 burk kikärter (400 g)
1 dl vatten
1 ört- eller grönsaksbuljongtärning
1 msk tomatpuré
1 krm paprikapulver
4 aprikoser torkade, strimlade
1 krm salt
1 krm svartpeppar
basilika några kvistar

Tillbehör:

1 dl råris per person

Kikärts- och svampgryta

  1. Skala och hacka löken. Skölj och ansa svamp och grönsaker. Klyfta svamp och tomater, strimla paprikan.
  2. Fräs lök och svamp i oljan några minuter i en gryta. Tillsätt paprika och tomater och låt fräsa några minuter till. Skölj kikärterna, låt dem rinna av i durkslag och vänd ner dem i grytan.
  3. Tillsätt vatten, buljongtärning, tomatpuré, paprikapulver, aprikoser, salt och svartpeppar. Låt grytan koka ca 5 min.
  4. Garnera med basilika och servera grytan med råris.