Key Orange Pie med inspiration från den klassiska limepajen, Key Lime Pie. En krämigt len paj med mycket smak av apelsin.

För 8 - 10 bitar

Ingredienser

75 g smör
200 g digestivekex
2 msk strösocker

Fyllning

1 burk kondenserad mjölk (397 g)
3 äggulor
2 blodapelsiner rivet skal
0,75 dl apelsin pressad saft av
0,25 dl lime pressad saft av

Garnering

florsocker

Key Lime Pie, orange – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Mixa kexen och blanda dem med smör och socker.
  2. Tryck ut degen i bottnen och ca 3 cm upp på kanten i en avlång pajform, ca 20 x 30 cm, eller en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
  3. Rör ihop kondenserad mjölk, äggulor, skal och saft av apelsin och saft av lime.
  4. Häll fyllningen i pajskalet och grädda den mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt pajen kallna. Pudra över florsocker precis före servering.