Recept på Key Lime Pie med knäckeskal, en klassisk dessert från Key West utanför Miami. Så här bakar du en läcker Key Lime Pie, söt och syrlig och underbart god.

För 6 portioner

Ingredienser

1,5 dl grovt ströbröd av valfritt fullkornsknäcke kör fint i mixer
100 g osaltat smör
2,5 dl farinsocker
1 tsk kanel
1,25 dl rostade mandlar finhackade
1 tsk vaniljsocker

KEY LIME-KRÄM:

400 g kondenserad mjölk
6 äggulor
6 limefrukter saft från
2 msk limeskal rivet
limeskivor

Key Lime Pie med knäckeskal

  1. Värm upp ugnen till 175º.
  2. Blanda alla ingredienser och tryck ut blandningen i en pajform, cirka 23 cm i diameter. Grädda pajskalet i 10 minuter och låt det sedan kallna.
  3. Krämen: Vispa kondenserad mjölk, äggulor, limesaft och limeskal över vattenbad i 8 minuter eller tills krämen tjocknat. Dra skålen från värmen och häll krämen i pajskalet. Låt pajen kallna i kylskåpet.
  4. Dekorera med limeskivor före serveringen.