Key Lime Pie med grädde

Key Lime Pie, klassisk recept på desserten från Key West i Florida. Servera Key Lime Pie med vanlig vispad grädde men söta den något, eftersom pajen är syrlig.

Key Lime Pie med grädde Receptbild - Allt om Mat
Ulf Svensson

Key Lime Pie med grädde

Ingredienser 1 paj, ca 12 bitar

100 g smör, smält
14 st digestivekex, (200 g)
2 msk råsocker
Fyllning:
8 st äggulor
2 burkar mjölk, sötad, kondenserad (à 397 g)
8 st lime, 2 dl pressad
Tillbehör:
1-2 msk strösocker
3 dl vispgrädde

1. Sätt ugnen på 200°. Mixa eller smula kexen med socker och smält smör till en smulig massa. Tryck ut massan i en pajform med löstagbar botten, ca 26 cm i diameter. Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 5 min. Sänk ugnsvärmen till 150°.
2. Blanda försiktigt äggulor, kondenserad mjölk och limesaft utan att vispa.
3. Häll blandningen i pajskalet och grädda mitt i ugnen ca 40 min. Låt pajen kallna.
4. Vispa  grädden och blanda med socker.

Recept från