Goda kesoplättar är det perfekta mellanmålet, det är både nyttigt och går snabbt att svänga ihop. Kesoplättar görs utan mjöl och är dessutom fullproppade med protein, vilket gör dem till ett perfekt mellanmål för dig som tränar och vill komma i form!

För 1 sats

Ingredienser

Kesoplättar

250 g keso eller minikeso 1 liten burk
2 ägg
1 msk fiberhusk eller dinkelmjöl
1/2 krm salt
1/2 krm vaniljpulver
olja till stekning

Kesoplättar – gör så här:

  1. Blanda keso och ägg till en smet.
  2. Tillsätt fiberhusk/dinkelmjöl, salt och vanilj.
  3. Stek i het panna.

Tips! Servera med skivad banan och färska eller tinade frysta bär.

 

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Foto: Ulrika Pousette