Denna rätt med kassler och fruktig currysås får en exotisk prägel när kokos och russin strös över.

För 4 personer

Ingredienser

400 g kassler i 12 skivor

Currysås:

1 lök gul
1 äpple
0,5 banan
1 msk olja
2 tsk curry
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2,5 dl matlagningsgrädde
0,5 tsk salt

Tillbehör:

grönsallad, ris
0,5 dl kokosflingor
0,5 dl russin
0,5 msk olja

1. Skala och hacka lök. Skala, kärna ur och skär äpplet i bitar. Skala och dela bananen i bitar. Fräs allt i olja med curry i en kastrull. Tillsätt vatten och buljongtärning, låt sjuda ca 10 minuter. Tillsätt matlagningsgrädden och låt sjuda upp. Mixa såsen slät i mixer eller med mixerstav. Smaka av med salt.

2. Rosta kokosflingorna tills de får lite färg i en torr het stekpanna. Fräs russinen i lite olja.

3. Stek kasslern utan något fett tills den fått lite färg.

4. Servera kasslern med ris, currysås och sallad. Strö över kokosflingor och russin vid serveringen.