Knödel på nytt sätt. Till knödeln serveras en god currysås och som tillbehör mango chutney och syrlig yoghurt.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g potatis mjölig, rå, skalad
400 g potatis kokt skalad
0,5 gul lök
2 msk purjolök finhackad, det gröna
1 morot liten
2 broccolibuketter lättkokta
2 ägg små
1 dl ströbröd
1 dl vetemjöl
1,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 krm muskotnöt riven

Till kokning:

2 l vatten + salt

Currysås:

1 gul lök liten
2 msk smör
1 msk curry
1 dl äpple finhackat
3 dl grönsaksbuljong
2 dl vispgrädde eller mellangrädde
2 tsk gurkmeja
0,5 tsk chilipulver eller chiliolja
2 msk hot chutney

Till servering:

1 burk mango chutney
2 dl rostad kokos
1 pkt matlagningsyoghurt
400 g grönsaker kokta

Kartoffelknödel med currysås – gör så här:

  1. Riv den råa potatisen på rivjärnets grova sida. Pressa ur vattnet.
  2. Mosa den kokta potatisen. Skala och finhacka löken, grovriv moroten och hacka broccolin.
  3. Blanda den mosade och den rivna potatisen med ägg, ströbröd, vetemjöl och alla grönsaker. Krydda med salt, peppar och muskot. Ta lite mer ströbröd eller vetemjöl om det behövs. Ställ i kylskåpet 30 minuter.
  4. Forma till bollar och koka i sjudande lättsaltat vatten ca 10 minuter tills de är genomkokta.
  5. Currysås: Skala och hacka löken fint. Fräs den mjuk och glansig i smör, strö över curry och fräs ett ögonblick tillsammans med hackat äpple innan buljongen hälls på. Koka upp, sjud 2-3 minuter och häll i grädden. Koka några minuter utan lock och ge färg med gurkmeja och smaka av med chili och lite stark mango chutney. Kör eventuellt såsen slät i mixer eller matberedare.
  6. Rosta kokos i en torr panna tills den är guldgul.
  7. Servera potatisknödeln med currysås, rostad kokos, yoghurt, chutney och kokta grönsaker.