Karré green curry

Snabb, billig, lättlagad och supergod. Extra gott blir det med det rostade strösslet som strös över grytan. Tamarindpastan finns i vanliga livsmedelsbutiker, kolla den asiatiska hyllan. Pastan kan ersättas med rivet skal från 5 lime.

1. Strimla köttet fint. Blanda det med soja, currypasta, vitlök och basilika. Bryn strimlorna i olja i en wokpanna.
2. Tillsätt kokosmjölk, fond, chilisås, lime, tamarindpasta, sambal oelek, currypasta, och soja. Låt grytan sjuda 10 min. Blanda potatismjölet med lite kallt vatten och rör ner det i grytan. Koka upp grytan under omrörning.
3. Rosta kokosflingor och jordnötter i en stekpanna med släpplättbeläggning tills kokosen börjar få lite färg. Strö lite över grytan och servera resten i en skål bredvid.
4. Servera med nudlar och wokade grönsaker.

Recept från