Snabb, billig, lättlagad och supergod. Extra gott blir det med det rostade strösslet som strös över grytan. Tamarindpastan finns i vanliga livsmedelsbutiker, kolla den asiatiska hyllan. Pastan kan ersättas med rivet skal från 5 lime.

För 10 person(er)

Ingredienser

1,3 kilo karré benfri
3 msk kinesisk soja
1 msk currypasta grön
4 vitlöksklyftor hackade
1 thaibasilika kruka hackad
3 msk olja
2 burk kokosmjölk burkar á 400 ml
2 msk kalvfond koncentrerad
0,5 dl chilisås het av ketchuptyp
1 lime rivet skal
2 msk tamarindpasta
2 tsk sambal oelek
1 msk currypasta grön
2 msk kinesisk soja
2 tsk potatismjöl

STRÖSSEL

2 dl kokosflingor
1 dl jordnötter grovt hackade salta

TILLBEHÖR

äggnudlar kokta, eller ris
grönsaker wokade

1. Strimla köttet fint. Blanda det med soja, currypasta, vitlök och basilika. Bryn strimlorna i olja i en wokpanna.
2. Tillsätt kokosmjölk, fond, chilisås, lime, tamarindpasta, sambal oelek, currypasta, och soja. Låt grytan sjuda 10 min. Blanda potatismjölet med lite kallt vatten och rör ner det i grytan. Koka upp grytan under omrörning.
3. Rosta kokosflingor och jordnötter i en stekpanna med släpplättbeläggning tills kokosen börjar få lite färg. Strö lite över grytan och servera resten i en skål bredvid.
4. Servera med nudlar och wokade grönsaker.