Karljohanssoppa

Spara gärna några fina små svampar att lägga i soppan vid servering.

1. Rensa och skär svampen i mindre bitar. Lägg svampen i
en större stekpanna eller stekgryta och låt den överflödiga
vätskan koka bort. Tillsätt smör och olja. Fräs svampen på
svag värme ca 15 minuter. Krydda med salt, svartpeppar
och socker. Rör ner vitlök och vetemjöl.
2. Skala och skär potatisen i bitar. Tillsätt vin, svampbuljong, potatis och mejram. Låt soppan sjuda ca 25 minuter under lock. Kör soppan i matberedare tills
den är nästan slät. Häll tillbaka i grytan. Smaka av och krydda ev ytterligare.
3. Tillsätt konjak och persilja. Servera soppan med en klick creme fraiche. Som extra garnering kan små smörstekta karljohanssvampar läggas på toppen.

Recept från