Karljohanpasta med svampfräs, svampcrème och hasselnötsvinägrett

Recept på karljohanpasta med svampfräs, svampcrème och hasselnötsvinägrett. Klart på 15 minuter! Här får svampfylld ravioli får en extra smakskjuts av stekta champinjoner och svampcrème. Hasselnötsvinägrett ger rätten guldkant. I vår serie snabblyx lagar vi våra favoriter för helgmys och kvällar att fira.

 

15 minuter

Karljohanpasta med svampfräs – gör så här:

  1. Ansa och skär svampen i grova skivor. Ansa och skär salladslöken i bitar. Skala och skiva vitlöken.
  2. Vinägrett: Grovhacka nötterna och blanda med vinäger och olja. Krydda med salt och peppar.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Stek svamp, salladslök och vitlök i smör i en het stekpanna tills de fått fin färg. Häll över soja och krydda med peppar.
  4. Låt pastan rinna av och lägg den på tallrikar. Häll över svampfräset och toppa med svampcrème, ost och timjan. Ringla över vinägretten och servera med sallad.

Svampcrèmen köps färdig. Den ger både krämighet och mycket smak.

Recept: Ulla Karlström och Cecilia Lundin

Matcha mat & dryck

Pasta, svamp och nötter är ingredienser som passar fint till vin. Här kan man med fördel välja ett rödvin med lite struktur eftersom rätten rundar av syrorna på ett elegant sätt.

Ser Lapo Riserva 2013, Italien, 149 kr.
Smakrikt rödvin i tät, fint nyanserad stil. Körsbär, hallon, örter och en fatkryddig ton.

Saxhyttegubbens Blåbär 100 %, Sverige, 72 kr (33 cl).
Alkoholfri blåbärsmust med djup, intensiv smak av blåbär. Smakrikt, friskt med liten sträv ton.
Hittar du inte någon av dessa på ditt Systembolag, be personalen hjälpa dig finna ett liknande.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego❤️

Recept från