Kärlekstårta i choklad

Denna chokladstinna tårta är inspirerad av de klassiska mockarutorna. Eller kärleksmums som de även kallas.

Ingredienser 10 portioner

Botten:
salt, en nypa
100 g smör
1 st ägg, stort
1,5 dl vetemjöl
1,5 msk kakao
1 tsk bakpulver
0,5 msk vaniljsocker
0,5 dl mjölk
1,5 dl socker
kokos, till formen
matfett, till formen
Fyllning:
2 dl vispgrädde
1,5 msk kakao
1,5 msk florsocker
1,5 msk kaffe, starkt, kallt
Topping:
salt, en nypa
25 g smör
2 dl vispgrädde
2 dl kokosflingor, eller kokosflakes
200 g choklad, mörk

1 Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform (23 cm i diameter)
med kokos. Smält smöret i en kastrull och koka upp hastigt med mjölken. Låt svalna något.
2 Vispa ägg och socker poröst med elvisp. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao samt salt och vänd ner detta i smeten. Tillsätt slutligen smörblandningen. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter. Låt svalna.
3 Vispa grädden fluffig och tillsätt kallt kaffe, kakao och florsocker. Skär den kalla tårtbottnen i två delar och lägg ihop dem med mockagrädde emellan.
4 Häll grädden i en kastrull och koka upp. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner grovhackad choklad och en nypa salt. Rör om tills chokladen smält och tillsätt smöret under omrörning.
5 Bred glasyren i ett jämnt lager över kakan, både topp och sidor. Strö kokosflingor eller flakes över tårtans topp och låt sedan stå i minst 30 minuter innan den serveras.

Recept från