Kärleksmums

Kärleksmums kallas också mockarutor eller chokladrutor. Baka kärleksmums i långpanna och med chokladglasyr och kokos. Här är godaste receptet på kärleksmums.

Kärleksmums – gör så här:

  1. Smet: Sätt på ugnen på 225°C. Ta fram en ugnsplåt med minst 3 cm hög kant som du antingen smörjt med matfett ströbröd eller kokosflingor alternativt klätt hela formen med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret och låt svalna.
  3. Knäck äggen och tillsätt socker i en bunke. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
  4. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Vispa snabbt ihop med elvisp.
  5. Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta smöret. Vispa ihop till en jämn smet med elvisp på låg hastighet.
  6. Häll och bred ut smeten i formen.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i 225°C i 10-15 minuter. Gör under tiden glasyren.
  8. Glasyr: Smält smör i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker.
  9. Vispa till en jämn smet. Bred glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm.
  10. Strö över kokosflingor. Låt glasyren stelna.

SERVERING:
Skär kärleksmums i fyrkantiga bitar när glasyren stelnat.

Recept från