Recept på Kärleksmums! Den saftiga kakan gräddas i en liten långpanna och räcker till många. Det här är en uppdaterad version med extra mycket chokladsmak!

För 20 rutor

Ingredienser

Smuldeg:

100 g smör
1 dl farinsocker
2 dl müsli
1 dl vetemjöl
0,5 msk kakao

Mjölkchokladkaka:

75 g smör
75 g mjölkchoklad
3 ägg
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
0,5 tsk bakpulver
4 dl björnbär eller hallon (200 g)
2 msk strösocker
1 msk Maizena majsstärkelse

Garnering:

50 g mjölkchoklad

20 min + 20 min i ugn

Kärleksmums

 

1. Smält smöret. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

2. Rör ner mjölblandning, mjölk, smör och vatten i äggvispet. Vispa på lägsta hastighet tills allt är blandat.

3. Häll ut smeten i en långpanna, ca 25 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kallna.

Glasyr:

4.  Smält smöret. Bryt chokladen i bitar och smält den i smöret under omrörning. Häll i kaffet. Tillsätt florsocker och vaniljsocker. Rör glasyren slät. Bred den över kakan och strö över kokosen. Ställ i kylen. Skär kakan i ca 20 rutor.