Den godaste kräftströmming man kan tänka sig görs på aubergine och dillfrödoftande tomatsås.

För 12 person(er)

Ingredienser

700 g auberginer små

Lag

3 dl vatten
2 msk vitvinsvinäger
0,5 msk sillkryddor
0,5 gul lök skivad
0,5 msk salt + 1/2 msk strösocker

Fyllning

1 purjolök tunnskivad
2 msk dill hackad
1 tsk dillfrön stötta
1 msk smör
2 krm salt

Tomatsås

1 msk chilisås
2 msk tomatpuré
12 ättiksprit
2 msk vatten
2 tsk dillfrö (lätt stötta)
0,5 gul lök (hackad)
0,5 msk salt
2 msk socker
1 krm svartpeppar nymalen
1 lagerblad finkrossat
3 msk matolja
1 dl dill hackad

1. Skala auberginen, skär den i 1/2 cm skivor på längden. Koka upp lagen och koka skivorna i den 2 minuter, tryck ner dem under kokningen eller vänd så att alla blir kokta. Ta upp och låt dem kallna och rinna av på en uppochnervänd tallrik.
2. Smörfräs purjolök, dill och dillfrö lite lätt. Salta och låt
kallna.
3. Smörj en ugnssäker form. Lägg lite fyllning på varje
aubergineskiva, rulla ihop och lägg rullarna tätt i formen.
4. Rör ihop och smaka av tomatsåsen, som ska ha bra sälta, sötma och syra.
5. Bred såsen över rullarna och grädda i 225° varm ugn ca
15 minuter. Sätt gärna på grillen mot slutet så att du får en fin yta. Låt sedan ”kräftströmmingen” kallna helt.