Karins kräftströmming på aubergine

Den godaste kräftströmming man kan tänka sig görs på aubergine och dillfrödoftande tomatsås.

1. Skala auberginen, skär den i 1/2 cm skivor på längden. Koka upp lagen och koka skivorna i den 2 minuter, tryck ner dem under kokningen eller vänd så att alla blir kokta. Ta upp och låt dem kallna och rinna av på en uppochnervänd tallrik.
2. Smörfräs purjolök, dill och dillfrö lite lätt. Salta och låt
kallna.
3. Smörj en ugnssäker form. Lägg lite fyllning på varje
aubergineskiva, rulla ihop och lägg rullarna tätt i formen.
4. Rör ihop och smaka av tomatsåsen, som ska ha bra sälta, sötma och syra.
5. Bred såsen över rullarna och grädda i 225° varm ugn ca
15 minuter. Sätt gärna på grillen mot slutet så att du får en fin yta. Låt sedan ”kräftströmmingen” kallna helt.

Recept från