Karins cannelloni

Vill man variera rätten finns gröna cannelloni som färgsatts med spenat och röda med tomatpuré. Det finns även fullkorns­cannelloni.

1. Sätt ugnen på 200°. Mosa 1 1/2 mozzarella med en gaffel och blanda med ricotta. Hacka basilikan och blanda ner i oströran tillsammans med salt och peppar.
2. Fyll cannellonirullarna med oströran, enklast gör man det genom att spritsa i röran med spritspåse. Lägg rullarna i en smord ugnssäker form.
3. Sås: Skala och finhacka löken.  Skär salamin i små tärningar. Fräs den i olja i en gryta. Tillsätt tomatpuré, honung och cayennepeppar och fräs ytterligare ca 2 min. Tillsätt färsen. Skala och pressa över vitlöken.
4. Tillsätt salami och buljongtärning. Häll över krossade tomater och vinäger. Låt puttra under lock 10-15 min.
5. Häll såsen över cannellonirullarna. Peppra och strö över parmesan. Skär resten av mozzarella i skivor och lägg överst i formen. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.
6. Servera med romansallad och rädisor och gärna ett glas italienskt rödvin.

Recept från