Karibisk papayasallad med chili, lime och jordnötsdressing

Recept på karibisk papayasallad med chili, lime och jordnötsdressing. Kombinationen papaya och lime är en fräsch klassiker som får sting av chili.

För 8 personer

Ingredienser

1 romansallad
1 rödlök liten
1 papaya
1 mango
200 g böngroddar
0,5 röd chili t ex spansk peppar
1 lime
1 kruka koriander

Jordnötsdressing:

3 msk jordnötssmör
1 msk vatten
0,75 dl rapsolja
1 vitlöksklyfta
1 tsk ingefära finriven
1 tsk honung
1 krm salt

20 minuter

Gör så här:

  1. Jordnötsdressing: Värm vattnet. Häll det över jordnötssmöret och rör tills smöret lösts upp. Vispa i oljan. Skala och pressa i vitlöken. Rör i limesaft, ingefära och honung. Krydda med salt. 
  2. Bryt salladen i bitar och lägg på ett stort fat. Skala och skiva löken tunt. 
  3. Skala, kärna ur och skär mango och papaya i lagom stora bitar och lägg dem tillsammans med lök och böngroddar över salladen. 
  4. Kärna ur och strimla chilin. Strö den över salladen och häll över limesaften. Toppa med koriander och servera med jordnötsdressing. 
Fler recept med: Övrigt, Sallader, Vegetariskt