Är kycklingbrösten stora så skär dem i 4 lika stora bitar. Vill man hellre grilla än steka dem går det utmärkt.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g majskycklingbröst med skinn
1 tsk vitpepparkorn hela
1 tsk svartpepparkorn hela
1 tsk rosépeppar, hel
2 msk korianderfrön hela
2 msk fänkålsfrön hela
1 tsk senapsfrön gula
2 tsk salt
2 msk olivolja

Rissallad:

2 dl basmatiris
2 avokador
8 tomater marinerade soltorkade
2 salladslökar
0,5 koriander kruka
1,5 msk citron pressad
0,5 tsk salt
0,5 tsk strösocker
1 krm svartpeppar nymald
3 msk olivolja

Vinägrett:

0,5 vitlöksklyfta liten
3 msk citron pressad
50 g paprika i olja rostad
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar nymald

Garnering:

koriander

1. Vinägrett: Skala vitlöksklyftan. Mixa alla ingredienser i en liten kastrull med mixerstav till en slät dressing.
2. Sallad: Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Spola av det med kallt vatten och låt rinna av. Skala, kärna ur och skär avokadorna i bitar. Skär tomaterna i mindre bitar. Ansa och strimla salladslöken. Grovhacka koriandern. Blanda alla ingredienser med riset i en traktörpanna.
3. Kyckling: Rosta alla kryddorna, utom saltet, i en torr het stekpanna tills de fått fin färg. Mixa dem i en kryddmixer tillsammans med saltet eller stöt dem i mortel. Krydda kycklingbrösten med blandningen.
4. Stek kycklingen i olja, först med skinnsidan nedåt, på medelstark värme i en stekpanna 8-10 min på varje sida till 68 innertemperatur. Ta upp och skär dem i skivor.
5. Värm sallad och vinägrett hastigt tills de är ljumma. Fördela kyckling och sallad på tallrikar och rippla vinägretten runt om. Garnera med koriander.