Karibisk majskyckling med ris-, avokado- och tomatsallad

Är kycklingbrösten stora så skär dem i 4 lika stora bitar. Vill man hellre grilla än steka dem går det utmärkt.

1. Vinägrett: Skala vitlöksklyftan. Mixa alla ingredienser i en liten kastrull med mixerstav till en slät dressing.
2. Sallad: Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Spola av det med kallt vatten och låt rinna av. Skala, kärna ur och skär avokadorna i bitar. Skär tomaterna i mindre bitar. Ansa och strimla salladslöken. Grovhacka koriandern. Blanda alla ingredienser med riset i en traktörpanna.
3. Kyckling: Rosta alla kryddorna, utom saltet, i en torr het stekpanna tills de fått fin färg. Mixa dem i en kryddmixer tillsammans med saltet eller stöt dem i mortel. Krydda kycklingbrösten med blandningen.
4. Stek kycklingen i olja, först med skinnsidan nedåt, på medelstark värme i en stekpanna 8-10 min på varje sida till 68 innertemperatur. Ta upp och skär dem i skivor.
5. Värm sallad och vinägrett hastigt tills de är ljumma. Fördela kyckling och sallad på tallrikar och rippla vinägretten runt om. Garnera med koriander.

Recept från