Karibisk kryddning betyder krydd-peppar, muskot och 
chilipeppar. Såsen håller 
upp till en vecka i kylen.

För 8 portioner

Ingredienser

1 lök
1 tsk kryddpeppar
1 krm muskot
3 tsk starkt paprikapulver (gärna spanskt)
2 msk olivolja
1 burk krossad tomat (380 g)
1 dl vatten
3 msk farinsocker
3 msk rödvinsvinäger
1 tsk salt

30 min

Karibisk grillsås

 

1. Skala och hacka löken. Fräs den med kryddpeppar, muskot och paprikapulver i oljan 3 min.
2. Tillsätt tomatkross, vatten, farinsocker, vinäger och salt.
3. Låt koka ihop under lock 
ca 15 min. Ta av locket och låt såsen småkoka ytterligare 5 min.
4. Mixa såsen i en blender eller med en stavmixer. Häll upp i en flaska eller på burk. Sätt på ett lock och förvara såsen kallt.

Fler recept med: Grilla, Övrigt, Sås och marinad