I annonssamarbete med SöNDAG

Recept: ”Sannas matbok- för den självläkande människan”,

För 4 portioner

Ingredienser

200 g färsk lax helst ekologiskt odlad
100 g färska räkor
1 chilifrukt
2 salladslökar
1 lime rivet skal och saft från
salt
2 msk olivolja
150 g melon
1 avokado
1 mango
2 tomater
4 kvist koriander

1/Frys laxen i minst 48 timmar och tina den (för att undvika risk med parasiter). Skala räkorna och skär laxen i centimeterstora bitar. Dela chilin på längden och skrapa bort innervägg och frön. Skiva chili och salladslök tunt och blanda ner i limesaften tillsammans med det rivna skalet.

2/Slå över laxen, salta och marinera i minst 15 minuter. Ringla olivolja över, skär melon, avokado, mango och tomater i centimeterstora bitar och blanda försiktigt med räkor och lax. Servera salladen överströdd med koriander i dry martini-glas.

Fler recept med: Fisk, Sallader, Smalt, Söndag