Håll våfflorna frasiga på galler i ugn, ca 150°, om ni vill gaffla våfflorna samtidigt.

För 1 10 våfflor

Ingredienser

100 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk grovt stötta kardemummakärnor
4 dl kall standard mjölk
3 msk smör till gräddning

Till servering

1 förp frysta hallon
2 dl vispgrädde

30 min

Kardemummavåfflor

1. Ta fram och tina bären.
2. Smält smöret och låt det svalna.
3. Blanda mjöl, bakpulver, salt, vaniljsocker och kardemumma i en skål.
4. Tillsätt mjölken och vispa snabbt ihop till en jämn smet. Rör i det avsvalnade smöret.
5. Vispa grädden. Grädda våfflorna i smörat våffeljärn. Servera genast med hallon och grädde.

Fler recept med: Efterrätt och dessert, Övrigt