Kardemummakryddad kräm med sockrade lingon och pepparkakssmulor

Recept på kardemummakryddad kräm med sockrade lingon och pepparkakssmulor. En söt dessert till allt det salta.

För 8-10 små glas:

Ingredienser

200 g färskost naturell
1 dl turkisk yoghurt
2 msk honung flytande
1 tsk kardemumma stött, –2 tsk
200 g lingon frysta
0,5 dl strösocker
2 dl pepparkaka mjuk, grovt smulad (ca 60 g)
1 msk smör

15 minuter + 1 timme i kyl

Gör så här:

  1. Vispa ihop färskost, yoghurt, honung och kardemumma och låt stå i kylen ca 1 timme före servering. Skeda upp i små glas.
  2. Rör hastigt ihop de frysta lingonen med sockret.
  3. Stek pepparkakssmulorna i smör tills de blir krispiga. Låt svalna.
  4. Lägg lingonen på krämen och toppa med pepparkakssmulor.