Kardemummakex

Spröda och lite söta i smaken passar de utmärkt till salta kittostar. Kexen går utmärkt att frysa.

Kardemummakex Receptbild - Allt om Mat
Joel Wåreus

Kardemummakex

Ingredienser 35 kex

0,5 tsk salt
100 g smör
1 msk strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kardemummakärnor, stötta
1 dl mjölk
3 dl havregryn

1. Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Smält smöret och blanda i mjölken. Rör ner vätskan i bunken och blanda snabbt ihop till en deg. Låt degen vila ca 10 min.
3. Kavla ut degen på en plåt med bakplåtspapper och nagga med en gaffel.  Sporra eller skär degen i fyrkanter ca 5 x 5 cm.
4. Grädda mitt i ugnen ca 20  min. Låt kallna på plåten.

Recept från