Kardemummakaka

Min mormor brukade ibland baka denna kaka och min mamma gör det också ibland när det snabbt behövs kaffebröd. Mamma berättade att en gång tog mormor fel kryddburk och hade en pepparblandning i kakan. Det blev häpna miner vid kaffebordet men inget fick förfaras så de fick äta kakan ändå.

Kardemummakaka Receptbild - Allt om Mat
Susanne Almers

Kardemummakaka

Ingredienser 1 kaka

100 g smör
2 dl strösocker
1 st ägg
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2,5 dl mjölk
2 tsk kardemumma, stött
1,5 msk pärlsocker
1 st rund form, med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter

1. Sätt ugnen på 200°. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, socker och kardemumma. Blanda ner smöret så det blir finfördelat.
2. Rör ner mjölk och ägg och häll upp smeten i en smord och bröad form. Strö på pärlsocker och grädda ca 40 min.
3. Låt kakan svalna lite innan den skärs upp.

Recept från