Karamelliserade apelsinskivor med choklad och pistasch

Recept på karamelliserade apelsinskivor. Skär apelsinen riktigt tunt och doppa i din favoritchoklad.

30 min + 3 timmar i kylen

Karamelliserade apelsinskivor med choklad och pistasch

Gör så här:

1. Skölj apelsinerna noga i ljummet vatten. Halvera dem och skär i tunna skivor, ca 3 mm.

2. Lägg socker och sirap i en stekpanna med släpplättbeläggning. Koka upp under omrörning tills sockret lösts upp. Lägg i apelsinskivorna och sjud dem i lagen ca 15 min, tills de är genomskinliga. Vänd skivorna 4–5 gånger under tiden.

3. Ta pannan från värmen. Lägg upp apelsinskivorna på en bricka med bakplåtspapper. Låt kallna i rumstemperatur. Ställ sedan i kylen 2–3 timmar.

4. Hacka chokladen och smält den i mikrovågsugn eller över vattenbad. Skeda chokladen över apelsinskivorna och garnera med nötter. Förvara apelsinskivorna i frysen. Ta fram dem ca 15 min före servering.

Recept från