Karamelliserad kyckling med citronelle och ingefära

Hel kyckling – saftig och god. Recept från krögaren på Restaurang ”Le Pavé d´Auge” Jérôme Bansard.

DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Söndag

1) Koka samman vinäger, socker, citron och limejuice till en karamell, tillsätt kycklingbuljongen och koka ytterligare.
2) Skär kycklingen i fyra bitar. Krydda med salt och peppar och stek runt om på svag värme ca 15 minuter. Häll i såsen och stek i ytter-ligare 15 minuter. Ös kycklingen regelbundet med såsen tills kycklingen får en lackad yta.
3) När kycklingen är färdigkokt, sila såsen.
4) Skär sötpotatisen i tärningar och stek den i smör i några minuter .
5) Koka quinoan i saltat vatten efter anvisningarna på paketet. Blanda med några msk smör.
6) Forma sötpotatisen, quinoan, de torkade frukterna och nötterna i en avlång form och häll upp det på 4 tallrikar. Lägg kycklingen ovanpå och häll lite av såsen runt om.

Recept från