Karamelläpplen

Som stora lockande klubbor där syrligt äpple och söt kola möts. Lockar både stora och små.

Karamelläpplen Receptbild - Allt om Mat
Charlie Drevstam

Karamelläpplen

Ingredienser 8 äpplen

Tillagning: 45 min

1. Skölj äpplena och torka dem ordentligt. Tryck in en träpinne i mitten av varje äpple, ungefär halvvägs igenom. Sätt äpplena i kylen så att de blir riktigt kalla.
2. Blanda strösocker, muskovadosocker, smör, sirap, salt och hälften av grädden i en kastrull. Rör om så alla ingredienser blandas ordentligt. Rör sedan i resten av grädden.
3. Koka kolakrämen på medelvärme ­10–12 min, till 118°. Ta kastrullen från plattan och låt svalna ca 1 minut.
4. Vicka kastrullen försiktigt åt sidan och doppa äpplena med en cirkulär rörelse i kolasmeten. Arbeta snabbt så att ­kolasmeten inte hinner stelna.
5. Ställ de doppade äpplena på smörgåspapper och ställ dem genast i kylen. Låt äpplena stå i kylen ca 15 min. Garnera pinnarna med organza- eller satinband.

Recept från