Kaprisbiff med matvetesallad

Gör dubbel sats av kaprisbiffarna så räcker de till den snabba middagsmackan en annan dag. De går utmärkt att frysa.

1. Sätt ugnen på 225°. Blanda samtliga ingredienser till färsen och rör till en fast smet. Forma biffar med fuktade händer och lägg efter hand på plåt med bakplåtspapper.
2. Stek biffarna i mitten av ugnen ca 10 min.
3. Koka under tiden matvetet med vatten och salt, ca 15 min på svag värme. Passa.
4. Skala och strimla moroten, skala och skiva rödlök och
hacka vitlöksklyftan. Hetta upp olja i en wok eller teflonpanna. Fräs morot, lök och vitlök under omrörning tills det mjuknat. Tillsätt sockerbönor, citronskal och pressad citron.
5. Häll i det varma matvetet och smaka av med salt och peppar. Blanda väl och servera med kaprisbiffarna.

Recept från