Kantarellsoppa med rostade löjromsticks

Recept på krämig kantarellsoppa med frisk syra från citronen. Äter du soppan som förrätt räcker den till 6 personer.

Kantarellsoppa med rostade löjromsticks

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skölj kantarellerna noga.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök.
  4. Fräs svamp och lök i smör. Häll på vin, buljong och grädde. Låt koka ca 10 min.
  5. Mixa slät med mixerstav. Smaka av med citron, salt och svartpeppar.
  6. Skölj kantarellerna till garnering. Stek knapriga i smör. Krydda med salt, peppar och timjan.
  7. Skär tunnbrödet i 4 remsor. Lägg dem på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 5 min. Låt svalna.
  8. Skala och tärna gurkan. Skala och skiva löken. Fördela färskost, gurka och rödlök på sticksen. Spritsa på löjrom och avsluta med att klippa över krasse.

Recept från